EU RESURS CENTAR ZA CIVILNO DRUŠTVO U SRBIJI

eurc

O projektu

Regionalni EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji je mesto podrške za predstavnice i predstavnike civilnog društva koji rade na približavanju Srbije Evropskoj uniji, a deluju na području zapadne i jugozapadne Srbije.

Pomažemo rast i razvoj organizacija i neformalnih grupa građana kroz unapređenje njihovih kapaciteta, umrežavanje i finansijsku podršku.

Regionalni EURC vodi Užički centar za prava deteta i deo je nacionalnog EU Resurs centra za civilno društvo u Srbiji koji vodi Beogradska otvorena škola zajedno sa partnerima: Novosadska novinarska škola, Udruženje ekonomskih eksperata iz Niša (ENECA), Mladi poljoprivrednici Srbije (Jagodina), Sigurne staze (Bor) i Nova planska praksa (Beograd).

Naša misija je da, kroz rad regionalnog EURC, pomognemo civilnom društvu koje deluje na području zapadne i jugozapadne Srbije, a koje je za Srbiju u Evropskoj uniji!

Uloga civilnog društva u procesu evrointegracija Srbije je značajna i vidljiva. Ono je bilo i ostalo snaga koja Srbiju usmerava ka Evropskoj uniji i najkorisniji partner države u pregovaračkom procesu. Aktivni doprinos reformskom procesu i približavanju Srbije Evropskoj uniji ostaće prioritet civilnog društva.

Regionalni EURC nastoji da okupi predstavnice i predstavnike civilnog društva koji rade i deluju na području zapadne i jugozapadne Srbije, a učestvuju u procesu evrointegracija Srbije. Želimo da ujedinimo snagu grupa i pojedinaca, povežemo ih međusobno i osnažimo.

Tri su glavne vrste podrške koju pružamo:

  • Unapređenje kapaciteta organizacija i grupa kroz grupne treninge i individualna mentorstva
  • Umrežavanje civilnog društva
  • Finansijska podrška kroz grantove
Related Projects

Start typing and press Enter to search