In Vesti

Debatni klub Užičkog centra za prava deteta organizovao je prezentacionu debatu na temu „Rijaliti programe treba ukinuti jer loše utiču na mlade“. Debata je održana 9. aprila u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Sam proces priprema debate počeo je još u decembru prošle godine, gde su srednjoškolci iz Užica, Kraljeva i Čačka prošli obuka o pravima deteta kao i samoj tehnici debatovanja. Obogatili su svoja znanja o Konvenciji o pravima detata i njenoj primeni u praksi, o načinu argumentovanja i kulturi debatovanja. Važno je napomenuti da su prezentaione debate, njihova tema i sadržaj, u potpunosti osmišljene od strane srednjoškolaca.

Pred punim Gradskim kulturnim centrom, debate su izveli debatu čija je tema vrlo intrigantna i koja je vrlo aktuelna. Nakon debate, sami debateri su izneli svoje utiske i osvrnuli se na čitav proces pripreme istakavši koliko im je tehika debatovanja značajna. Pored toga, mladi iz publike su oseti potrebu da daju svoje mišljenje o temi nakon završetka debate tako da su debateri vrlo rado odgovarali na pitanja.

Debate su deo projekta ,,Debate o pravima deteta’’ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Prezentaciona debata je okupila i veliki broj medija koja su propratili ceo događaj. Članak iz dnevnog lista ,,Politika“ možete preuzeti OVDE. Video prilog TV5 iz Užica možete pogledati OVDE. 

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search