In Vesti

Predstavnica omladinske grupe Užičkog centra za prava deteta, Branka Lazić, učestvovala je u obrazovnom programu „Izazovi interkulturalnosti – kako da upoznamo jedni druge“ 20. i 21. februara 2018. godine u Beogradu. Organizatori obuke su Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Program je otvorio direktor BOŠ-a i potpredsednik OEBS-a.
Prvi dan programa sastojao se iz razlicitih predavanja na temu interkulturalnosti (mr Mirko Dautović); ljudskih prava (Nikola Mikašinović); kako mi upoznajemo druge (Vladimir Ajzenhamer); naš odnos sa ostalim ljudima naše nacije, a i pripadnika nacionalnih manjina i tribina na kojima je cilj bio upoznavanje nacionalnih i verskih manjina (Romi-Marina Mitrović, Muslimani-Lejla Alomerović, Javreji-Sonja Viličić), kao i vernika sve tri hriscanske religije (pravoslavlje-Đorđe Ostojić, protestantizam-Samuilo Petrovski, katoličanstvo – Marina Ajzenkol). Drugi dan bio je posvećen obilasku obeležja i svetinja nacionalnih manjina u Beogradu. U razgovoru sa kustosima i poglavarima razgovarali su i upoznavali njihove religije, način života i kulture.
U nastavku programa, polaznici će biti podeljeni u vršnjačke grupe u okviru kojih će, uz online mentorstvo eksperta za upravljanje projektnim ciklusom, iskusiti rad na pisanju predloga projekta.
Kao završni događaj u okviru ovog obrazovnog programa, u martu 2018. je predviđena jednodnevna radionica razvijanja projektnih ideja predloženih tokom onlajn rada sa mentorom.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search