In Vesti

Debatni klub Užičkog centra za prava deteta održao još jednu debatu na temu „Rijaliti programe treba ukinuti jer loše utiču na mlade“. Debata je izvedena 15. maja u Medicinskoj školi u Užicu.

Sam proces priprema debate počeo je još u decembru prošle godine, gde su srednjoškolci iz Užica, Kraljeva i Čačka prošli obuka o pravima deteta kao i samoj tehnici debatovanja. Obogatili su svoja znanja o Konvenciji o pravima detata i njenoj primeni u praksi, o načinu argumentovanja i kulturi debatovanja. Važno je napomenuti da su prezentaione debate, njihova tema i sadržaj, u potpunosti osmišljene od strane srednjoškolaca.

Debateri su svojim vršnjacima pokazali kako se uspešnim građenjem argumentacije brani neki stav, kako se uvažava i poštuje drugačije mišljenje i kako je kultura debatovanja bitna za demokratsko društvo. Publika je bila jako zainteresovana za temu, nakon debate debateri su imali priliku da odgovore na pitanja vezana za temu, ali i da se osvrnu na čitav proces pripreme debate od pronalaženja činjenica, građenja argumenata, pobijanje argumenata suprotnog tima.

Debate su deo projekta ,,Debate o pravima deteta’’ koji realizuje Užički centar za prava deteta uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Galerija slika

Leave a Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Start typing and press Enter to search